Reklama
 
Blog | Lukáš Masopust

Rozhovor s mladým kolegou Jakubem Mazuchem část I

Rád bych vám zprostředkoval názory mého mladého kolegy. Pro lepší autentičnost jsem se rozhodl udělat to formou rozhovoru. Tento rozhovor jsme vedli osobně i online. Tomu odpovídá i řazení otázek.

Pro pořádek. Kolik ti je, kde studuješ a pracuješ?

Letos mi bylo 23. Jsem ročník 1996. Aktuálně prezenčně studuji Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy, obor Specializace v pedagogice (Informatika – Matematika). Při studiu pracuji jednak jako lektor a garant dětského vzdělávání v soukromé IT STEP Akademii, dále jako učitel odborných předmětů na SPŠE Ječná a středoškolský učitel na Gymnáziu Jana Keplera.

Před časem jsi mi říkal, jak tě spolužáci, přátelé odrazovali od toho dát se na učitelskou kariéru. Můžeš to prosím zopakovat? Co si myslíš o jejich názorech?

Mnozí známí a přátelé se podivovali nad mým záměrem. Argumentovali různými fauly či klišé, která jsou všeobecně známá. Často padali výroky typu: „Proč učitelem?” „Vždyť tam nejsou žádný prachy.”, „Ty se chceš zničit?” „Máš na víc!” atp. Jednou jsem si dokonce vyslechl názor, že je to cituji: „povolání k ničemu“, což mě silně vyvedlo z míry.

Zde je na místě připomenout citát Publia Terentia Afea “Kolik lidí, tolik názorů”. Nikomu názor neberu. Chci dělat to, co mě baví a to, co má smysl.

 

 

Celý článek najdete na www.blogkantora.cz

Reklama